Bu sahne henüz gösterilmedi. Daha sonraki bölümlerde gösterilecek.
Sağol . ben baska yerde de gordum. Sayılar arasında zaten baglantı yok bence. Hurley diyo ki ben dunyanın en sanslı insanıyım (uçakta). ama eskiden öyle demiyodu. Kesinlikle bazı şeyler değişti ve 2. uçak sahnesi farklı bi zaman. Jack korkuyo uçaktan ama 1. de korkmuyordu. Bence sayılar ayarlama. Ve Lotoyu çeken kadın ya othersdaydı ya da dharma da hatırlamıyorum. :D
Kayıt: Pzt Kas 03, 2008 7:19 pm Mesajlar: 174 Favori Karakter: Jack
lostdelisi yazdı:
bir soru daha MIB eğer ölüyse, onu kim öldürdü? eceliyle ölmemiştir herhalde yok eğer ölü değilse sahilde gördüğümüz vücudu ne oldu? ruhani boyut olsalar neden balık yemeğe ihtiyaç duysunlar dimi? belki de jacobun adaya sürekli birilerini çağırma nedenlerinden biri de MIB i öldürtmektir. ve belki başarmıştır.. ben hala jacoba takmış durumdayım
evet ateşin içi boş duruyordu ve hatta cılız bir ateşti bence..
cevapta geciktim lostdelisi kusura bakma
Ateşte yanan bir insan bir anda yok olamaz değilmi bende ona takılmış durumdayım. Jacopun ölüm sahnesi bana çok basit geldi hiç karşı koymadı hiçbişey söylemedi. Belkide Jacop aslında ölmemiştir. MIBi öldüyse kimin öldürdüğü konusu tartışmaya açık bir konu Richard yada Jacoptur büyük ihtimalle. Jacop ve MIB de Richard gibi olduğunu düşünelim uzun ömürlüler hiç yaşlanmıyorlar ancak tahminimce ölümsüz değiller en azından bedenleri. Örneğin Richardın hiç yaşlanmadığını görüyoruz ancak ölümsüz olup olmadığını bilmiyoruz en azından ölümsüz olsa bi yumrukta bayılmazdı değilmi
Ben ateşe bön bön bakıyoduya bence Jacob yanarken püf diye yok olmuştur bizim Ben'de öylece kalakalmıştır anlayamadan. neler olmadıki bu dizide bu niye olmasın
Yapımcılar uçağın geçtiği kısmın flashback ve flashforward olmadığını, buna flashsideways ismini verdiklerini söylüyorlar .. Ama bu diğer kısımlarda flashback ya da flashforward olmayacağını göstermez.
Bir de benim 06x01/02 LA X bölümünden anladığım kadarıyla 6. sezonda şunu anlatmak istiyorlar: Ada'da birbirlerine düşman olanlar LA'de dost olabiliyorlar.Yani olaylar hayatınızda başka türlü aksaydı en azılı düşmanınız en iyi dostunuz , en iyi dostunuz en azılı düşmanınız olabilirdi.. Flashsideways tam da bunun karşılığı. 2 yoldan birisinde ilerlemek ise insanların kendi seçimine bağlı.
Ama tabi 2 paralel zamanı nasıl bağlayacaklar bunu bölümler ilerledikçe tartışacağız
En son Black Smoke tarafından Sal Şub 09, 2010 10:01 am tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.
arkadaslar konuya biraz ortadan girmis olacagım ama kusura bakmayın...kafama takılan sudur tüm yorumları okudum hemen herkes MIB ile BS un aynı karakterler oldugundan/olabileceginden söz etmis...evet özellikle 05x16/17 ve 06x01/02 deki konusmaları ve olayları dikkatle takip edersek , MIB ile BS un aynı karakterler olma olasılıgı cok yüksek gibi duruyor.Ama ögrenmek istedigim ; bu iki karakterin kesin olarak aynı karakterler oldugunu gösteren yada anlatan bir sahne varda benmi kacırdım yoksa bu gercek olma olasılıgı yüksek olan varsayımlardan birisimi ?
6. sezonun henüz ilk sahnelerinde gördüğüm çelişkiyi paylaşmak istiyorum. Swan ambarında oluşmuş krateri görünce,Kate şunu diyor:”Desmond patlattıktan sonraki hali bu..”..İyide ortadaki metal yığının işi ne,hani şu dharma minibüsüyle çekip çıkardıkları metal yığını.Desmond güvenlik anahtarını çevirdiğinde sadece kocaman bir krater oluşmuştu,metal falan yoktu ortalıkta(yıl=2004).Zaten Desmond tarafından oluşturulan kraterle,6. sezonda gördüğümüz kraterler şeklende birbirine hiç benzemiyor.Desmond bu adaya düşüp ambara geldiğine göre ve ambar sapasağlam olduğuna göre,Juliet bombayı patlatmış olsun yada olmasın,Swan ambarı yeniden inşa edilecek(1977 sonrası) ve Desmond bu swan ambarında o güzel günlerini geçirecek(Bilimadamının dediği gibi:"Whatever happened,happened!!!")..Kate bizi kandırıyor,dikkat! Bu yazdıklarıma göre bizimkilerin şu anda 2007 yılında olmasının imkanı yok..(eğer desmond güvenlik anahtarını çevirdikten sonra 2004-2007 yılları arasında kimse ambar deliğine metal yığınları tıkamadıysa tabiki)..Ama John Locke,Ben,Charlesin 2007 yılında oldukları kesin olduğuna göre ve şu yerlilerin attığı fişekten anlaşılacağı üzere bizimkilerde 2007 yılına yolculuk yaptığına göre burada kocaman bir çelişki ortaya çıkıyor..Umarım senaristlerin iyi bir planı vardır..Çünkü şu ana kadar zaman yolculuklarıyla ilgili hiçbir tutarsızlık görmemiştim,taki 6. sezon la x bölümüne kadar…
Bu bölümde verilmek istenen,kazazedelerin adadan önceki hayatlarının ne kadar kötü olduğunu göstermekti.Zaten sahte Locke da bunu söyledi. Ben bölümü beğendim,ilk bölümden çok şey beklemek yanlış olurdu,beklentilerimizi düşük tutmalıydık.Bu bölümde ilgimi çeken bölümler şunlar oldu; *Desmond'ın uçakta olmasına çok şaşırdım,Sdney'den beri yanımdaki adam horluyordu dedi demekki o da uçaktaydı dicem ama o sırada ambardaydı.Bu konuda kafam çok karışık. *Adanın okyanusun dibinde olması(?) *Uçakta Micheal,Walt,Shannon'nu göstermemelerine pek bi anlam veremedim. *Benjamin,eskiye göre artık çok daha güçsüz.Olanlar onun da kafasını karıştırdı. *Juliet öldü beklendiği gibi.Sawyer'ın Jack'a olan düşmanlığı ilerki bölümlerde birçok olaya gebe olacaktır bence. *Sayid'in canlanmasına da pek anlam veremedim.Dizi artık bilim-kurgu'ya dönüşüyor gitgide. *Jack'in yaşadıkları şeyler çok kötü.Birçok kişinin ölümünden kendini sorumlu tutuyor. *Ve bence bu bölümdeki en önemli konuşma; Locke:Seni o zincirlerden kurtulmuş olmak ne güzel. Richard:Sen ha.(?) *Juliet'in işe yaradı demesiyle aklıma inanılmaz birşey geldi.Lost'un yapımcıları diziyi oluştururken The Prisoner'dan etkilendiklerini söylemişlerdi.The Prisoner'ın sonunu düşününce acaba Lost'ta da aynı şey mi olacak dedim.The Prisoner'ı izlemenizi de tavsiye ederim.İzleyenler ne demek istediğimi anşlamışlardır zaten.
________________ 'See you in the another life brotha'
..İyide ortadaki metal yığının işi ne,hani şu dharma minibüsüyle çekip çıkardıkları metal yığını.Desmond güvenlik anahtarını çevirdiğinde sadece kocaman bir krater oluşmuştu,metal falan yoktu ortalıkta(yıl=2004).…
desmond kuğuyu patlatırken de manyetik bir çekim vardı yanılmıyorsam. zaten onu durdurmak için anahtarı çevirmek zorunda kalmamışmıydı ?
Sezonun ilk bölümlerinde verilen görüntüler o sezonun en önemli konularından biri oluyor.Hatırlarsanız geçen sezon Faraday'ı Doktorun yanında görünce şok olmuştuk.Bu sezonun ilk bölümünde Desmond ve su altındaki ada da aynı şekilde oldu.
Sayid'in içine Jacop girdiği düşüncesi bana da mantıklı geliyor.Yoksa Sayid'in dirilmesi mümkün olmazdı.
Bir de arkadaşlar spoliere dikkat edelim ben de artık bakmıyorum spolierlara çünkü işin heyecanı kaçıyor o zaman
________________ 'See you in the another life brotha'
beg4mercy yazdı:
arkadaslar konuya biraz ortadan girmis olacagım ama kusura bakmayın...kafama takılan sudur tüm yorumları okudum hemen herkes MIB ile BS un aynı karakterler oldugundan/olabileceginden söz etmis...evet özellikle 05x16/17 ve 06x01/02 deki konusmaları ve olayları dikkatle takip edersek , MIB ile BS un aynı karakterler olma olasılıgı cok yüksek gibi duruyor.Ama ögrenmek istedigim ; bu iki karakterin kesin olarak aynı karakterler oldugunu gösteren yada anlatan bir sahne varda benmi kacırdım yoksa bu gercek olma olasılıgı yüksek olan varsayımlardan birisimi ?
MIB in Jacopa açık bulduğumda seni öldüreceğim demişti hatırlarsan 5. sezonda da hep iyi kötü siyah beyaz kavramları üzerinde duruldu. En sonundada Lock kılığındayken biranda BS oluverdi. Şuana kadar Jacopun başka bir düşmanıyla karşılaşmadık yani herşey BSun MIB olduğunu gösterdi bize..
Bu bölümde verilmek istenen,kazazedelerin adadan önceki hayatlarının ne kadar kötü olduğunu göstermekti.Zaten sahte Locke da bunu söyledi. Ben bölümü beğendim,ilk bölümden çok şey beklemek yanlış olurdu,beklentilerimizi düşük tutmalıydık.Bu bölümde ilgimi çeken bölümler şunlar oldu; *Desmond'ın uçakta olmasına çok şaşırdım,Sdney'den beri yanımdaki adam horluyordu dedi demekki o da uçaktaydı dicem ama o sırada ambardaydı.Bu konuda kafam çok karışık. *Adanın okyanusun dibinde olması(?) *Uçakta Micheal,Walt,Shannon'nu göstermemelerine pek bi anlam veremedim. *Benjamin,eskiye göre artık çok daha güçsüz.Olanlar onun da kafasını karıştırdı. *Juliet öldü beklendiği gibi.Sawyer'ın Jack'a olan düşmanlığı ilerki bölümlerde birçok olaya gebe olacaktır bence. *Sayid'in canlanmasına da pek anlam veremedim.Dizi artık bilim-kurgu'ya dönüşüyor gitgide. *Jack'in yaşadıkları şeyler çok kötü.Birçok kişinin ölümünden kendini sorumlu tutuyor. *Ve bence bu bölümdeki en önemli konuşma; Locke:Seni o zincirlerden kurtulmuş olmak ne güzel. Richard:Sen ha.(?) *Juliet'in işe yaradı demesiyle aklıma inanılmaz birşey geldi.Lost'un yapımcıları diziyi oluştururken The Prisoner'dan etkilendiklerini söylemişlerdi.The Prisoner'ın sonunu düşününce acaba Lost'ta da aynı şey mi olacak dedim.The Prisoner'ı izlemenizi de tavsiye ederim.İzleyenler ne demek istediğimi anşlamışlardır zaten.
*Bu bombanın patladığı senaryoda Desmond'da uçakta olabilir çünkü küçük Des büyür ve Penny'de olmadığı için (C.Widmore patlama sırasında adada) onu hiç tanımaz dolayısıyla adaya düştüğü yarışa hiç girmez. *Hidrojen bombası patladığı için ada sulara gömülmüş olabilir çok yüksek ihtimalle *Walt ilk sezonki halinden fiziksel olarak çok farklı olduğu için bence onları göremedik.Boone'da Shannon'un neden olmadığını kendi söyledi.
Kayıt: Cmt Oca 30, 2010 12:38 am Mesajlar: 132 Favori Karakter: Jack
Arkadaşlar bir yerden 3.sezon 14.bölümde karşılaştığımız Nikki karakteri ile ilgili bilgi okudum, LA X ile ilgili değil ama genel bir bilgi. Yine de spoiler olarak vereyim zira bu sezonla da ilgisi de olabilir;
Spoiler:
3.sezon 14.bölümde Nikki ile Paoula çifti vardı. İşte o bölümde Nikki'yi sokan böceğin "Black Smoke" olduğu söyleniyor. Galiba Paula'yı da aynı böcek ısırmıştı. Yani bunları BS öldürmüş galiba.
Hydra yazdı:
Arkadaşlar bir yerden 3.sezon 14.bölümde karşılaştığımız Nikki karakteri ile ilgili bilgi okudum, LA X ile ilgili değil ama genel bir bilgi. Yine de spoiler olarak vereyim zira bu sezonla da ilgisi de olabilir;
Spoiler:
3.sezon 14.bölümde Nikki ile Paoula çifti vardı. İşte o bölümde Nikki'yi sokan böceğin "Black Smoke" olduğu söyleniyor. Galiba Paula'yı da aynı böcek ısırmıştı. Yani bunları BS öldürmüş galiba.
Spoiler:
Bs neden böcek olsunki kendini gösterebilirdi. Hem hatırladığım kadarıyla Nikki ve Poul ihtiraslarının kurbanı olmuşlardı böcek onları ısırıp felç etmiş ve canlı canlı gömülmüşlerdi. Bütün ölümleri ona bağlamak garip olur bana saçma geldi ama yinede teşekkürler Hydra..
En son ivy tarafından Çrş Şub 10, 2010 3:14 am tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
spoilerdan alıntı yapılıyorsa mesajı spoiler içinde yazalım lütfen.
onları örümcek ısırmıştı.nikki pauloya kızıp ona örümcek atmıştı. sonra başka örümceklerde onun kokusuna gelip onu ısırmışlardı.. ve hatta ölmemiş geçici felç olmuşlardı.ama diğerleri öldüklerini sanıp gömmüşlerdi... pek sevimli bir hikaye değil ama hatırlatayım dedim. ayrıca birara onları merak edenlere cevaben o konu kapandı tarzı açıklamalar olmuştu yanılmıyorsam.. ama bs ile falan alakası yoktu..
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir
Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz