Misafir Duyuruları

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 48 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4  Sonraki

Yeni bölüm nasıldı?
Çok güzel 65%  65%  [ 64 ]
Güzel 21%  21%  [ 21 ]
İdare eder 10%  10%  [ 10 ]
Kötü 3%  3%  [ 3 ]
Çok kötü 0%  0%  [ 0 ]
Toplam oy : 98
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: 06x06 Sundown
MesajGönderilme zamanı: Pzr Şub 28, 2010 2:08 pm 
Site Admin
Site Admin
Kullanıcı avatarı

Favori Karakter: Jack
Bölüm resmi:

-------------------------

Bölüm linkleri: viewtopic.php?f=21&t=1921

Promo:

Sneak Peak:

Başa Dön

Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: 06x06 Sundown
MesajGönderilme zamanı: Çrş Mar 03, 2010 2:19 pm 
Oceanic 815
Oceanic 815
Kullanıcı avatarı

çok iyiydi ya süperdi...
işin içinde sayid olunca böyle oluyo :D
doganla sayidin dövüşmesi tam bi uzakdoğulu ve ortadoğulu dövüşmesiydi...
hafızalara kazınacak bi bölümü geride bıraktık .thumbup :good :clapping

Başa Dön

Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: Çrş Mar 03, 2010 3:05 pm 
Surviver
Surviver
Kullanıcı avatarı

Güzel bölümdü. Sayid vs. Dogen sahneleri müthişti. Ama Kate'in orada kalmasına üzüldüm. Ve Jin'in yalanı da ortaya çıktı. Sonucunu merak ediyorum. Ve söylenenler gerçekten asılsızmış. O fenerdeki Linus Roger demekki.

Başa Dön

Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: Çrş Mar 03, 2010 3:52 pm 
Oceanic 6
Oceanic 6
Kullanıcı avatarı

ben çok beğendim bu bölümü. Kate için bende üzüldüm bakalım ne yapacak? Ayrıca BS gerçekten o insanları serbest bırakacak mı? Savaş daha başlamadı. Jakob öldü ama BSnin bu kadar uğraşmasına bakılırsa daha başkaları da var bunlar da bizimkiler sanırım. Gelecek bölümleri heyecnla beklemekten başka yapacak bir şey yok...

Başa Dön

Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: Çrş Mar 03, 2010 4:35 pm 
Surviver
Surviver
Kullanıcı avatarı

Favori Karakter: Desmond
Black Smoke faktörü dışında en kötü Lost bölümlerinden biriydi diyebilirim.Dizinin ilk yarısını sıkıntıdan zar zor izledim.Sonraki yarısı ise güzeldi.Ana karakterlerden kimsenin ölmemesine üzüldüm.Sun ölseydi mesela. :devil Bu sezon Sun merkezli bölüm olacaksa hiç boşuna uğraşmasınlar sıkıntıdan patlıyor millet. :lol

Bu arada bizim Samuray iyi dövüşüyormuş. :)

Başa Dön

Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: Çrş Mar 03, 2010 6:56 pm 
Oceanic 815
Oceanic 815
Kullanıcı avatarı

Favori Karakter: Sayid
Bölümü ikiye ayırırsak ilk bölümü izledigim en sıkıcı Lost bölümlerindendi ancak ikinci bölümü için aynı şeyi söylemek zor. İlk bölümün tam tersi olarak izledigim en güzel bölümlerden biriydi. BS'nin ortalığı bu şekilde dağıtmasını ve Dogen'ın ölümünü beklemiyordum açıkçası.

Benjamin'in Sayid'den korkmasına da koptum :D

Ama sanki Ben gidici gibi görünüyor.

Başa Dön

Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: Çrş Mar 03, 2010 6:59 pm 
Surviver
Surviver
Kullanıcı avatarı

Favori Karakter: Juliet
Ege Çağan yazdı:
Black Smoke faktörü dışında en kötü Lost bölümlerinden biriydi diyebilirim.Dizinin ilk yarısını sıkıntıdan zar zor izledim.Sonraki yarısı ise güzeldi.Ana karakterlerden kimsenin ölmemesine üzüldüm.Sun ölseydi mesela. :devil Bu sezon Sun merkezli bölüm olacaksa hiç boşuna uğraşmasınlar sıkıntıdan patlıyor millet. :lol

Bu arada bizim Samuray iyi dövüşüyormuş. :)

Yani ne yalan söyliyim,aynı benim düşündüğüm şeyler.Bi dövüş sahnesi vardı (Oda çok abartılacak bir sahne değil.),gerisi acaip sıktı beni.Fakat gidişat hikayeyi toparlıyor,senaristlerde farkındadır artık insanların sıkıldığını ve beklentileri olduğunu.Tahminimce 1-2 bölüm sonra olay çözümlenmeye başlar.Sun'lı bölüm konusuna gelince,önceki sezonları izlerken gecede 10-12 bölüm izlerdim(Eski bölümleri toplu izlemenin zevki ayrı ;) ) ,iş gereği sabah 8-9 da yatarım,Sun'lu bölümlerde hep uyuya kalmışımdır. :) :D

Başa Dön

Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: Çrş Mar 03, 2010 7:01 pm 
Dharma
Dharma
Kullanıcı avatarı

Favori Karakter: Benjamin
I am şok üstüne şoking O_O :shock :shock :shock :shock çok güzel bir bölümdüü dizinin son bölümlerine girmemize rağmen hala belli değil kim iyi kim kötüü :D bize hep BS kötü adam gibi gösterildi ama bence deil :D

Başa Dön

Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: Çrş Mar 03, 2010 7:27 pm 
Others
Others
Kullanıcı avatarı

"What Kate Does" gibi durağan Lost bölümleriyle sanırım artık karşılaşmayacağız. Zira son bölümlerin hepsi izleyiciyi ekrana kilitler cinstendi. Bu bölümde de aynen öyle oldu. Gerçekten, harika denecek bir bölümdü.

'Bir BS bir Jacop, bir BS bir Jacop' olarak gidiyor bölümler. Sanırım bundan sonra ki bölümde Jacop ve tayfası merkezli olacak. BS kendi cephesini oluşturdu bakalım Jacop efendi neler yapacak... Ayrıca tarafların -özellikle BS'un- amacı nedir ve bu amacına ulaşırsa neler olabilecek çok merak ediyorum. BS "Evime dönmek istiyorum" dedi ama malumunuz bu çok muğlak bir ifade ve "ev" olarak neyi kastettiğiyle ilgili milyon tane teori var. Bu teorilerden biri de "BS 'ev' diyerek tapınağı kastetti" teorisiydi. Ancak bu teoride, bölüm itibariyle tarihin tozlu sayfalarına gömüldü sanırım. Zira BS, Tapınak'a geldi, yaktı, yıktı, öldürdü ve gitti. İnsan özlemle beklediği evine bir bakıp çıkmaz herhalde. Ondan dolayı "tapınak evdi" görüşünün doğru olmadığını düşünüyorum. "BS, amacına ulaşırsa neler olacak?" sorusu da çok kritik. Zira Sayid'e, Claire'a söylediklerine bakarsak baya değişik şeyler olacak. Tabii eğer BS yalan söylemiyorsa...

Bir de unutmadan "ikinci zaman çizgimiz" var.
Oralarda tam olarak ne olduğunu çözemedim bir türlü. "Kader" mevzusu çok kafa karıştırıcı. Bazıları için kaderleri adadakinden farklı olarak işliyor(Hurley, Locke, Jack) bazıları için ise kaderleri paralellik gösteriyor(Kate, Claire, Sayid). Sayid her ne kadar "bu işlere bulaşmayacağım" diye uğraşsa da sonunda yine bulaştı bence bu kaderin değişmezliğini gösteriyor ama dediğim gibi bunun geçerli olmadığı kişiler de var.
Ama Allah'ın emri olan bir mevzu var ki o da; ilk zaman çizgisinde karşılaşmış olanlar muhakkak alt zamanda da karşılaşıyor. Bu bölümde de gördük Sayid; Jack ve Jin ile karşılaştı.

Ve Miles'ın Claire hakkındaki şu tespitine katılmamak elde değil;

"Still hot,though". :D

Evet, kesinlikle Miles'a katılıyorum. :)

Başa Dön

Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: Çrş Mar 03, 2010 7:32 pm 
Oceanic 815
Oceanic 815
Kullanıcı avatarı

Favori Karakter: Faraday
mfmmfm yazdı:
I am şok üstüne şoking O_O :shock :shock :shock :shock çok güzel bir bölümdüü dizinin son bölümlerine girmemize rağmen hala belli değil kim iyi kim kötüü :D bize hep BS kötü adam gibi gösterildi ama bence deil :D

BS Kötü değil mi! Kötü olmak için daha ne yapsın :-)

Başa Dön

Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: Çrş Mar 03, 2010 7:43 pm 
Oceanic 815
Oceanic 815
Kullanıcı avatarı

ßencede gayet başarılı bir bölümdü. Helede Samuray ve Sayid'in kapışmasını çok begendim .
Sayid'in ormanda BS ile karşılaşması, aynı andada hançeri çekmesi ile elim ayagım titremeye başladı. Bölümü tek kez izledim, bir digerine kalbim dayanmaz yoksa :D
Ayrıca BS yi takdir ettim dogrusu. Harika bir planla tüm insanları tarafına çekmeyi başardı.
Sonra, Sayid'in Dogen'ı ve ardından da Dogen'ın tercümanı olan gözlüklü arkadaşı öldürmesini tek nefeste izledim .
Bölümün sonunuda begendim ama Kate garibim şaşkın şaşkın bakıyordu etrafına, bayaa güldüm :D

Başa Dön

Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: Çrş Mar 03, 2010 8:15 pm 
Surviver
Surviver
Kullanıcı avatarı

Favori Karakter: Desmond
Bu arada Sayid Bs'u öldürmeye gittiğinde Kate'e rastladı.Onu neden öldürmedi ? :confused Dogen ona tanıdığı bir insanın şekline büründüğünü söylemişti.

Başa Dön

Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: Çrş Mar 03, 2010 8:32 pm 
Others
Others
Kullanıcı avatarı

Ege Çağan yazdı:
Bu arada Sayid Bs'u öldürmeye gittiğinde Kate'e rastladı.Onu neden öldürmedi ? :confused Dogen ona tanıdığı bir insanın şekline büründüğünü söylemişti.

Dogen Sayid'e "BS, 'ölmüş' bir tanıdığının kılığında çıkacak" demişti.
Kate ölmemiş olduğuna göre, doğal olarak Sayid Kate'i öldürmedi.

Başa Dön

Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: Çrş Mar 03, 2010 10:49 pm 
Dharma
Dharma
Kullanıcı avatarı

Favori Karakter: Locke
Bölüme direkt "terazi'den" girdiler, mağaradaki terazide bir tarafta beyaz taş (iyi) bir tarafta da siyah taş (kötü) vardı. Dogen'in söylediğine göre bahsi geçen makine tarafları belirlemede yardımcı oluyor ama diğer taraftakilerin hepsi enfeksiyon mu kapmış oluyor? Sonunda göreceğiz dizinin başından beri süregelen bu iyi-kötü dengeleme olayının ardındakileri o yüzden bu davayı kapatıyorum bu bölümün yorumu için.

MIB'in Sayid'e "Ya onu tekrar görebilirsen?" demesi, Claire'e Aoran'la seni kavuşturacağım demesi ve kendi tarafındakilere verdiği öğütler ya yalan ya da paralel evren diye bir şey var. Amacının ise 'eve' dönmek olduğunu söylüyor ama ev diye tabir ettiği şeyin ne olduğunu bilmek imkansız, ancak tapınakta olduğunu ben de düşünmüyordum. Ada dışında olduğu kanısına varabiliyorum bu bölümden sonra. Ayrıca tapınağı da iyi dağıttı, yoldaşlarını belirlemiş gibi duruyor şu an ama henüz yeterli değil, yeterli olsa dizi bitmişti zaten. :lol

Sawyer... Sawyer... Bu bölümde onu göremedik, halbuki Jin'le birlikte Fake Locke'ın yanında olmaları gerekirdi. BS, Claire'ın da "Neden Sawyer veya Jin'e yaptırmıyorsun?" sorusuna da açık bir cevap vermedi. Sawyer ve Jin'i koz olarak kullanacağını düşünüyorum ama Jin Sun'a ihanet etmez. Sawyer da enfeksiyon kapmadan MIB'e katılan 2. kişi ve bizim asi diye bildiğimiz kişi kolay kolay bir tarafa bağlanmaz.

Sayid bu bölüm herkesi çok şaşırtmıştır eminim, gerek kung-fu, tai-jutsu hareketleri gerekse tamamen BS'nin tarafında olmasıyla ya da öyle göstermesiyle. Yine de büyük bir ihtimal bir türlü anlam veremediğim enfeksiyon iyice onu ele geçirmiş ve BS'nin tarafında olma olasılığı çok daha yüksek rol yapma olasılığından. Enfeksiyona da anlamam verememem şu; yani kötülük domuz gribi gibi bir şey mi ki millete bulaşsın, arkasında MIB'in olduğunu ve mantıklı bir açıklamasının da olacağını umuyorum.

Ilana, Lapidus, Sun ve Ben nereden çıkageldiler bir anda anlamadım. Ben'in de şu korkmuş tavırları bitmek bilmedi bir türlü, sürekli şaşkın, tırsmış bir şekilde dolanıyor etrafta. Numarası varsa yapsın artık, çıksın şu eziklikten ama adama her hali yakışıyor. Sayid'i görüne kaçması da süperdi. Ilana yine Jacob'ın öğretileriyle başarılı bir şekilde ilerliyor, sezonun başında kilit karakterlerden biri demiştim ama MIB'e kurban gidecek, ardında da bizimkilere varını yoğunu bırakacak. LOST'a göre de cümlesini tamamlayamadan birinin kollarında can verecek. :lol

Bölümün çarpıcı başka bir noktası da şuydu:

Dogen'in tercümanının, Sayid'e Dogen'i öldürdükten sonra "O, onu dışarıda tutan tek şey. Onu öldürdün ve artık o buraya girebilecek." tarzındaki sözleriydi. Ardından Sayid onu da bir güzel biçti tabii ki.

Sonuç olarak orta halli bir bölümdü diyebiliriz, aksiyon, adrenalin vardı belki evet ama ben LOST'un şaşırtıcı konuşmalarını, tarafların alt üst olmasını ve her şeyin arkasında tanıdık bir yüz olmasını bize gösterdiği yanını daha çok seviyorum. Bir sonraki bölümde Jack-Hugo ikilisinin nerede ne işler peşinde olduğunu göreceğiz gibime geliyor, Jacob'ın "Geliyor." dediği kişiyi de merakla bekliyorum.

Yine uzun bir bölüm yorumu oldu, okuyan arkadaşlar MIB'den bir çok farklı şekilde söz ettiğimi göreceklerdir. Adamın ne üdüğü belirsiz ben de tüm lakaplarını, benzetmelerini kullanıyorum. :lol

Başa Dön

Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: Çrş Mar 03, 2010 11:05 pm 
Oceanic 815
Oceanic 815
Kullanıcı avatarı

HSDrac011 yazdı:
.

Bölümün çarpıcı başka bir noktası da şuydu:

Dogen'in tercümanının, Sayid'e Dogen'i öldürdükten sonra "O, onu dışarıda tutan tek şey. Onu öldürdün ve artık o buraya girebilecek." tarzındaki sözleriydi. Ardından Sayid onu da bir güzel biçti tabii ki.

:lol

Evet, Dogen ve Jakop'ın ölmesiyle BS o kadar küle ve alınan diger önlemlere ragmen tapınağa girebildi. Daha önce neden giremedi ? Jacop veya Dogen BS'nin yaklaşmasını önleyen bir tür enerjiye mi sahiptiler acaßa ? Bence Lost'un finali akla mantıga sıgmayan türden bir bölüm olcak. Yoksa bu kadar garip olay nasıl açıklanabilir, merak ediyorum ..
Umarım hiçbirimiz hayal kırıklıgına ugramayız.

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 48 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Şuan kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
  Rss Feed

Add to Google