Dün bölümü izledikten sonra biraz sayıp sövdüm ama sabah sakin kafayla düşününce finalin aslında güzel olduğunu gördüm. Sadece mutlu sonla bitmedi orası ayrı.
Şimdi efendim bizimkilerin adada yaşadıkları hayal ürünü, rüya falan değil. Onların hepsi gerçek. Ada, Jacob, Black Smoke, Dharma, uçak kazası hepsi gerçek. Bu konuda bi sıkıntı olmasın. Sadece bu sezon izlediğimiz diğer ekibin bulunduğu mekan biraz hayal ürünü gibi bir yer. Bazı arkadaşlar buna araf demiş, bazıları başka şeyler. Ben olaya biraz şöyle yaklaştım. Yanlış biliyor da olabilirim, dini bütün biri değilim.

Hatta konuya biraz da saçma gelebilir. Şimdi insanlar öldükten sonra öteki tarafa gidecekler ama bu hayattan kimseyi tanımayacaklar orada. Ben en yakın arkadaşımı gördüğümde tanımıcam, o da beni. Bizim karakterler de uçaktan indikten sonra aynı bu olay gibi birbirlerini tanımadılar. Ama bazı olaylar sayesinde ölmeden önceki yaşamlarını hatırladılar ve gidecekleri yere gittiler.
Christian ile Jack arasındaki konuşma kırılma noktası.
Orada anlatmak istedikleri şey "herkesin öldüğü". Zaten yukarıdaki anlatmak istediğimin gerçekleşmesi için oradakilerin ölmesi gerekiyordu.
Ancak bu kişiler Oceanic 815 kazasında ölmediler, biz nasıl izlediysek öyle öldüler. Boone uçaktan düştü, Charlie boğuldu, Jack bambuların arasında öldü vs...
Diğer kırılma noktası ise Hurley ve Benjamin arasındaki konuşma. Hurley yanlış hatırlamıyorsam "çok iyi iki numaraydın" gibi birşey demişti. Buradan şunu çıkarmalıyız.
Hurley ve Benjamin adada bilmem kaç yıl birlikte kaldılar. Tabi miyadlarını dolunca ölüp gittiler.

Burada bize bırakılan bir soru var, "Benjamin neden içeriye girmedi?"

Söyle Benjamin neden girmedin içeriye.

Adadan son anda uçakla ayrılan karakterlerimiz de yaşadıkları şehirlere dönmüşler, hayatlarını devam ettirmişler. Tabi onların da birgün miyadı doldu ve onlar da öldüler.
Bunların ötesinde gelelim herkesin merak ettiği soruların cevaplarına. Walt'un olayı neydi? Neden '4 8 15 16 23 42' sayıları? Kutup ayıları ne işti? vs... Bu soruların çoğunun cevapları dolaylı olarak verildi. Eğer zamanım olursa 'Lost: Cevap Rehberi' diye bi zımbırtı hazırlamayı düşünüyorum... Tabi bu arada havada kalan sorular yok değil. Onların da cevabı yıllar yılı araştırılacak.